Even voorstellen

marcia-groter-kim-booij

Marcia Knarren

~ moeder van twee kinderen (6 en 8j)~ samenwonend~ werkzaam als mindfulnesstrainer, psycholoog en hands-on bodyworker

Ik ben psychologe, therapeut, lichaamsgericht werker en mindfulnesstrainer met ervaring binnen de zowel de SGGZ als BGGZ. Tevens ken ik een achtergrond in de revalidatie- en assessmentpsychologie. Sinds 2014 ben ik als eigenaar, trainer en spreker verbonden aan mijn eigen praktijk: www.marciaknarren.nl Als therapeut sta ik bekend om mijn daadkracht en mijn kracht in het kijken naar oplossingen en mogelijkheden. Ik behaalde mijn Master of Science, met cum laude, aan de Universiteit Maastricht.

Ik heb een brede achtergrond en werk clientgericht. Dit met zowel technieken vanuit de reguliere zorg: Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance Commitment Therapy en Mindfulness Based Cognitive Therapy; als ook vanuit nieuwe stromingen, zoals Access Consciousness. Na het volgen van een veelheid aan opleidingen en het opstarten van Access Bars Behandelsessies en -Opleidingen, waren het mijn klanten die mij overtuigden dat deze behandelingen van enorme bijdrage bleken (naast mindfulness sessies). Zo vertelde een jonge dame van 7 jaar tegen haar moeder dat gedachtes weggingen terwijl ze op de behandeltafel lag. Een andere klant belde me ’s ochtends op en vroeg wat ik met haar gedaan had (in positieve zin). En zo kan ik nog langer doorgaan. Wellicht dat de kern mag zijn dat behandelingen waarin het lichaam/het celgeheugen wordt meegenomen een bijzonder waardevol instrument zijn. Ook ik zelf heb in mijn opleidingen binnen Access Consciousness ervaren dat ik zelf nog nooit eerder zo snel tot verandering kwam. Tevens verras ik mezelf (en ook vele klanten met mij) nog steeds over de snelheid waarmee mijn lichaam ontspanning en verandering ontvangt tijdens een uur Access Bars en tijdens ‘mijn’ Psychologie.

Sinds oktober 2017 werk ik als Access Bars Practitioner en sinds 2019 als Access Bars Opleidingsinstructeur. Op mijn naam staan enkele artikels, waaronder meer het artikel ‘What if you know what you know, going beyond’ in het therapeutenhandboek: Ruimte maken voor Lichaam en Geest in Therapie. Dit artikel belicht de methodiek van Pragmatic Psychologie en de visie om voorbij te gaan aan emoties, gedachtes en andere ‘mindfuck’ beschreven wordt. Zie: Ruimte maken voor lichaam en geest in therapie

Daar de verspreiding van bewustzijn, mindfulness en lichaamsgerichte psychologie mijn passie en droom zijn, is mijn eigen praktijk ontstaan.

De toekomst, de vernieuwing, het loskomen van de huidige kijk, het creëren van – en denken in mogelijkheden; een bijdrage zijn in het welzijn en de bewustzijnsgroei; maken mij enorm dankbaar.
 
Als kind had ik al de droom om de wereld te verbeteren. Mijn werk doe ik dan ook met veel passie. Ik voel zoveel wat komen gaat, wat ik in de wereld mag zetten en waar ik super blij van word. Ik heb duidelijke pijlers binnen de Lichaamsgerichte psychologie en derde generatie cognitieve gedragstherapie (MindfulnessAccessBarsTherapie).
 
 

Achtergrond – werk:

2014-heden: Eigenaar, Trainer, Spreker, Mindset Coach en Hands-on bodywork binnen Mindfulness Brunssum

2007-heden: Psycholoog (ACT, CGT, Method of Levels, Focussing) & MBCT Trainer binnen Revalidatie, Pijnkliniek en GGZ.

 

Achtergrond – opleidingen:

2017-heden: Access Consciousness, Somatic Experiencing – TraumaHealing en verdieping Acceptance Commitment Therapy (ACT)

2016-heden: Opleiding Method of Levels, Mindfulness in therapie – Ger Schurink

2014-2015: Basiscursus CGT

2014-heden: ACT, Heartfulness en Zelfcompassie workshops – NIP Psychologen

2011-2017: Seminars en retraites bij Consciousness Coaching International

2010-2011: Opleiding tot Mindfulnesstrainer – See True Maastricht

2002-2006: Faculteit der Psychologie, Universiteit Maastricht – cum laude; Faculteit der Psychologie, Universiteit Stellenbosch, Zuid Afrika; en, Faculteit der Sociologie & Culturele Antropologie, Universiteit Stellenbosch, Zuid Afrika

Meer info: Enkele deelnemers aan het woord.

 
Ook van klachten af? Neem contact met mij op.